Zanim miałem kampera Roll A Home, kiedy jeździłem na rowerze, na śniadanie jadłem tylko owsiankę i ciastka pop-tarts. Kawę rozpuszczalną do picia. Jadłbym przekąski, mieszankę studencką i suszoną wołowinę na lunch, gdybym był na środku pustkowia. Piłbym tylko wodę z mojego camelbaku. Jeśli było miasto, Subway zawsze załatwiał sprawę. Na kolację zatrzymywałbym się na fast food lub coś innego. Nosiłbym galon wody do gotowania i do uzupełniania mojego bukłaka. Napełniałem bukłak lodem na stacjach ciężarówek lub w punktach fast food. Nie miałem żadnego rodzaju lodówki. W ten sposób odbyłem wiele podróży przez cały kraj.
Z kamperem mam małą lodówkę, która mieści się w przestrzeni bagażowej. Mam też plastikową skrzynkę, w której przechowuję suche jedzenie. Śniadanie było jak wyżej. Lunch to przez większość dni było PB i J. W lodówce trzymam tylko jedną lub dwie napoje gazowane. Dodatkowe w skrzynce. Miałbym chipsy i jabłka w skrzynce. Na kolację było coś z puszki lub makaron w kubku z tuńczykiem. Miałbym mrożoną herbatę w lodówce. Dodatkowe w skrzynce. Zawsze mam galon lub dwa wody.
Czasami zatrzymywałbym się też w Subway na lunch. Kupowałbym footlonga i jadłbym tylko połowę. Drugą połowę wkładałbym do lodówki w woreczku strunowym, aby był suchy i miał go na kolację.
Trzeba do tego podejść z innym nastawieniem. Myśl o łatwych i szybkich posiłkach. Nie o pełnych posiłkach, jakich można by się spodziewać w domu. Tak, można przygotować pełne posiłki i zabrać hamburgery, steki i wszystkie dodatki. Wiele osób tak robi. Przez większość czasu łatwiej jest po prostu odebrać te rzeczy podczas podróży. Użyj małej lodówki, aby utrzymać je w chłodzie do wieczora lub na następny dzień. Posiadanie wystarczająco dużej lodówki na tygodniowy zapas jedzenia to po prostu za dużo wagi i objętości. Ja po prostu trzymam rzeczy prosto, bo jest mniej rzeczy do zabrania. Wszystkie moje kolacje mogę gotować na kuchence turystycznej z jednym palnikiem i zestawie do gotowania turystycznego.
Weź to, co robią wszyscy, i wybierz to, co działa dla Twojego stylu cieszenia się posiłkami! To, co działa dla każdego z nas, może nie działać całkowicie dla Twojego stylu posiłków.