GL1800Riders Forums banner

Ogólny ?

254 views 7 replies 7 participants last post by  Snowmoer  
#1 ·
Kemping w samochodzie jest oczywiście inny niż na rowerze. Samochodem można zabrać dużą lodówkę pełną napojów i jedzenia na cały weekend. Jak wy to robicie z rowerem i przyczepą na kempingu? Jecie przed powrotem na noc na kemping, czy macie przyczepę wystarczająco dużą, aby przewieźć dużą lodówkę z jedzeniem i napojami? Kemping dla mnie to posiadanie wszystkiego, czego potrzebujesz do jedzenia, gotowania itp., a to wydaje się prawie trudne na rowerze. Dziękuję za wszelkie sugestie.

#2 ·
Jeśli masz małą przyczepę lub kampera, możesz zabrać ze sobą jedzenie, lodówkę itp. i jeść, kiedy tylko chcesz. Tylko uważaj na nacisk na dyszel roweru. Zanim dostałem kampera, biwakowałem pod namiotem na moich rowerach, więc jest to bardzo wykonalne. Kempingi zazwyczaj mają stoły piknikowe, na których można postawić kuchenkę do gotowania. Jeśli wybierasz się na Rockies Gold lub Texas Red Neck RTE, zazwyczaj jest kilku kamperów, którzy chętnie odpowiedzą na wszelkie pytania, lub po prostu zadaj je tutaj. Cokolwiek zdecydujesz, ciesz się jazdą.

#4 ·
Z przyczepą zabieram lodówkę i jedzenie na 4-5 dni. Największa różnica, gdy mam lodówkę, jest taka, że zabieram trochę owoców, śmietanki do kawy, serków i może jeden posiłek "zimnego" jedzenia.

Jeśli biwakuję bez przyczepy, zazwyczaj biorę jedzenie na 2-3 dni i planuję iść do sklepu spożywczego. (kupuję zimne/świeże rzeczy na ten wieczór i kilka rzeczy na następne kilka dni) Bez zimnych rzeczy. Rano robię kawę (śmietanka w proszku) i jem owsiankę, lunch to baton Cliff i przekąski w drodze, obiad makaron Kohr, gourmet mac and cheese (z opakowaniem sera, bez potrzeby mleka), zupę, chili lub inny suchy/konserwowy posiłek. Niektórzy ludzie używają również liofilizowanych posiłków turystycznych. Zwykle piję tylko wodę z mojego systemu kanistrów na wodę lub mam kilka saszetek elektrolitów do dodania do butelki z wodą, jeśli było gorąco.

Chętnie podzielę się moim setupem w Rockies Gold. Będę na KOA.

• Like
Reactions: PD III
#6 ·
Kemping motocyklowy we dwoje. Mamy przekąski na drogę i małą lodówkę. Po rozładunku pójdziemy do sklepu spożywczego po mięso, warzywa, jajka i będziemy gotować nad ogniskiem. Jedzenie to może wystarczyć na 2-3 dni w odpowiednich warunkach.

Kiedy jeździłem sam, rzadko coś gotowałem. Tylko świeże owoce, warzywa, orzechy, kanapki z masłem orzechowym itp. Prawdopodobnie nie to, co większość ludzi by wybrała. Czasami kupowałem paczkę hot dogów do pieczenia.

Attachments

#8 ·
Zanim miałem kampera Roll A Home, kiedy jeździłem na rowerze, na śniadanie jadłem tylko owsiankę i ciastka pop-tarts. Kawę rozpuszczalną do picia. Jadłbym przekąski, mieszankę studencką i suszoną wołowinę na lunch, gdybym był na środku pustkowia. Piłbym tylko wodę z mojego camelbaku. Jeśli było miasto, Subway zawsze załatwiał sprawę. Na kolację zatrzymywałbym się na fast food lub coś innego. Nosiłbym galon wody do gotowania i do uzupełniania mojego bukłaka. Napełniałem bukłak lodem na stacjach ciężarówek lub w punktach fast food. Nie miałem żadnego rodzaju lodówki. W ten sposób odbyłem wiele podróży przez cały kraj.

Z kamperem mam małą lodówkę, która mieści się w przestrzeni bagażowej. Mam też plastikową skrzynkę, w której przechowuję suche jedzenie. Śniadanie było jak wyżej. Lunch to przez większość dni było PB i J. W lodówce trzymam tylko jedną lub dwie napoje gazowane. Dodatkowe w skrzynce. Miałbym chipsy i jabłka w skrzynce. Na kolację było coś z puszki lub makaron w kubku z tuńczykiem. Miałbym mrożoną herbatę w lodówce. Dodatkowe w skrzynce. Zawsze mam galon lub dwa wody.

Czasami zatrzymywałbym się też w Subway na lunch. Kupowałbym footlonga i jadłbym tylko połowę. Drugą połowę wkładałbym do lodówki w woreczku strunowym, aby był suchy i miał go na kolację.

Trzeba do tego podejść z innym nastawieniem. Myśl o łatwych i szybkich posiłkach. Nie o pełnych posiłkach, jakich można by się spodziewać w domu. Tak, można przygotować pełne posiłki i zabrać hamburgery, steki i wszystkie dodatki. Wiele osób tak robi. Przez większość czasu łatwiej jest po prostu odebrać te rzeczy podczas podróży. Użyj małej lodówki, aby utrzymać je w chłodzie do wieczora lub na następny dzień. Posiadanie wystarczająco dużej lodówki na tygodniowy zapas jedzenia to po prostu za dużo wagi i objętości. Ja po prostu trzymam rzeczy prosto, bo jest mniej rzeczy do zabrania. Wszystkie moje kolacje mogę gotować na kuchence turystycznej z jednym palnikiem i zestawie do gotowania turystycznego.

Weź to, co robią wszyscy, i wybierz to, co działa dla Twojego stylu cieszenia się posiłkami! To, co działa dla każdego z nas, może nie działać całkowicie dla Twojego stylu posiłków.