GL1800Riders Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
356 Posts
Discussion Starter #1
Sorry guys, It's not a 1800 but I am hoping someone here can help me troubleshoot a 1500 cruise control.

Buddy bought a 97 1500. Buttons all sticking. When you turn on bike you get "cruise on" and no other cruise related lights. I sprayed contact cleaner into the buttons and now they are all operational. Now when you turn on the bike you get "cruise on" and "cruise set." The cruise set light goes off and I assume it's the test to show the circuit is working. Buddy tried setting the cruise but no go. Suspect maybe I need to split the grip housing and clean the contacts of all the buttons, but would like to know if I can expect parts to fly out when I pull the housing apart. Would also like to know if there is any other known causes of cruise failure that are easily checked.
Can I rule out electrical since the lights come on with the key? Is that a pretty good indicator of a switch probem?
 

·
Registered
Joined
·
4,092 Posts
Micro switches on each lever, bushings, aftermarket levers. Search here for cruise control then figure out the differences between the 1800 and 1500 and press on. I've seen this topic before, but not on this board, maybe a 1500 specific board like GWRRA.
 

·
Registered
Joined
·
626 Posts
Most times it is the switches on the levers that are the problem. Some times the switch is bad but, usually the levers don't fully activate the switch when the lever is released, do to worn bushings or some after market levers just do not make good contact with the switches. Some times as a check push out the levers while setting the cruise to see it it sets. The switches have a click that can be heard at the very end of their storke. Hope this is of some help.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top