GL1800Riders Forums banner

Trwałość czarnego wykończenia?

311 views 8 replies 5 participants last post by  Billetman  
#1 ·
Witajcie wszyscy,
Do właścicieli motocykli z czarnym wykończeniem silnika, osłon termicznych, ramy itp., jak dobrze czyści się czarne wykończenie po kilku latach i milach?
Miałem tylko Goldwingi z chromowanym wykończeniem i oba nadal świetnie wyglądały, zastanawiałem się, jak wypada czerń w porównaniu.
Dzięki, Rob

#3 ·
Co do blaknięcia na słońcu, mój model z 2018 wygląda dobrze... przechowywany w garażu.

Co do czyszczenia, zgadzam się z @TPL ....ale w przeciwieństwie do chromu, wymaga mniej wycierania po umyciu i nie pokazuje każdej rysy i plamy (mam HD Dyna z chromem... czyszczenie Dyny zajmuje więcej czasu niż Winga).

Jeśli to duży problem, Cerakote jest najlepszym produktem do wykończeń. Używałem go w moim samochodzie i byłem niezwykle zadowolony.

Oto link do wyników testów Project Farm dotyczących przywracania wyglądu elementów wykończeniowych / black to black

• Like
Reactions: RobNash
#4 ·
Co do blaknięcia na słońcu, mój 2018 wygląda dobrze...garażowany.

Co do czyszczenia, zgadzam się z @TPL ....ale w przeciwieństwie do chromu, wymaga mniej wycierania po myciu i nie pokazuje każdej plamki i zacieku (mam HD Dyna z chromem...czyszczenie Dyny zajmuje więcej czasu niż Winga)

Jeśli to duży problem, Cerakote jest najlepszym produktem do wykończeń. Używałem go w moim samochodzie i byłem bardzo zadowolony.

Oto link do wyników testów Project Farm dotyczących przywracania wykończeń / czarnego koloru
Dzięki za odpowiedź, poruszyłeś moją główną obawę, czy czarny silnik itp. zachowuje swoją "czarność" i nie blaknie.

#5 ·
Odpryski to kolejny problem, przynajmniej w modelach z 2020 roku, na obudowie, gdzie znajdują się świece zapłonowe. Obszar, o który chodzi, znajduje się wokół uszczelki górnej części do bocznej części. Wiem tylko, że zdarza się to w modelach z 2020 roku.