GL1800Riders Forums banner

Problemy związane z paliwem?

1 reading
397 views 13 replies 10 participants last post by  Racer57  
#1 · (Edited)
Czy ktoś miał kiedyś problem z tym, że GW nie działał prawidłowo po miesiącu lub dłużej postoju z powodu złego paliwa?
ściśle

#3 ·
W zależności od środowiska przechowywania, ilości paliwa w zbiorniku, jakości paliwa od dealera itp. mogło dojść do kondensacji lub separacji wody (paliwo etanolowe).

Dodaj trochę techronu, spuść stare paliwo, jeśli jest go znaczna ilość, nalej świeżego i jedź.

#10 ·
Przepraszam, nie było jasne, czy miałeś problem z paliwem, które nie miało dodatku?
W zależności od środowiska przechowywania, ilości paliwa w zbiorniku, jakości paliwa od dealera itp. mogło dojść do kondensacji wody lub separacji (paliwo etanolowe).

Dodaj trochę techronu, spuść stare paliwo, jeśli jest go znaczna ilość, nalej świeżego i jedź.

#4 ·
Wyścig'rrrr
Jak wspomniał pan Cobb, jak wspomniano powyżej,
spróbowałbym dodać Techron LUB Sea Foam do zbiornika paliwa (jedna uncja na galon/zgodnie z instrukcją na opakowaniu) i zobaczyć, czy to pomoże.... Może odessać stare paliwo ze zbiornika, jeśli to w ogóle możliwe...
Proszę nas informować, czy to faktycznie pomoże!(y)

Ronnie
9/22/25

#5 ·
Moje pierwsze pytanie brzmi, jak dawno temu zakupiono paliwo?
Jeśli paliwo zostało zakupione na początku przechowywania, to wątpię, czy jest to związane z paliwem, ALE jeśli paliwo zostało zakupione miesiące lub wiele miesięcy temu, a następnie zaparkowałeś rower, możesz mieć problem z paliwem.

#11 ·
Tylko do informacji, prawdopodobnie nikogo to nie obchodzi, ale kilka lat temu przeprowadziłem własne testy kilku dodatków, napełniając komory gaźników różnymi paliwami z dodatkami i bez, takimi jak Tectron, Marvel Mystery Oil, Sea Foam, rozpuszczalnik lakowy, Stabil, olej dwusuwowy itp. Wypróbowałem je wszystkie, zostawiając gaźniki z różnymi dodatkami zmieszanymi w zalecanych proporcjach. Spodziewałem się, że żaden z nich nic nie zrobi, i moje oczekiwania właśnie takie były. Wszystkie gaźniki odparowały całe paliwo bez żadnych negatywnych skutków.
Kiedyś, 45 lat temu, paliwo na pewno psuło się w gaźnikach, jeśli stało dłużej niż 6 miesięcy, ale teraz tak nie jest.
Miałem gaźniki, które się zapychały po użyciu Stabil jako dodatku 45 lat temu, po postoju krótszym niż 6 miesięcy i od tamtej pory nazywam to 'olejem wężowym', a w moich własnych testach nic nie robią, wszyscy robią nic.