GL1800Riders Forums banner

HJC SMART 21b

1 reading
2.1K views 14 replies 7 participants last post by  epretorious  
#1 ·
Cześć wszystkim, zastanawiam się, czy ktoś z Was używał komunikatorów kaskowych HJC SMART 21b ze swoimi skrzydłami z 2018 roku i nowszymi? Szukam informacji z prawdziwego świata na temat tego, czy dobrze współpracuje z Apple CarPlay, umożliwiając wszystkie polecenia głosowe itp., a jednocześnie umożliwiając łatwą rozmowę z pasażerem. Chcemy przejść na kaski HJC RPHA 91, które mają wbudowaną integrację z smart 21b i 50b, 50b ma możliwości mesh, ale kosztuje 190 dolarów więcej niż 21b tutaj w Kanadzie. Martwię się, że nasze obecne, niskiej klasy Cardo spirits pozwalają nam połączyć się ze skrzydłem i sterować CarPlay głosem, ale nie możemy ustawić naszych urządzeń na tę samą głośność, a kiedy uruchamiamy funkcję rozmowy, aby porozmawiać ze sobą, wyrzuca mnie z CarPlay itp. i muszę zjechać na pobocze, wyłączyć urządzenie, odłączyć telefon i zacząć wszystko od nowa, aby znowu działało.

#2 ·
Jeśli dostaniesz kaski. Upewnij się, że pasują do Ciebie, gdy je kupujesz. Kupiłem nowy model hjc serii 91 w kwietniu. Od tego czasu próbuję kupić do niego odpowiednie wkładki policzkowe. Zawsze brak w magazynie. Skontaktowałem się z hjc i powiedzieli, że będą niedostępne do 2 sierpnia. Nadal są niedostępne. Teraz hjc nie odpowiada na moje e-maile ani telefony.

#3 ·
Chociaż nie mogę komentować twoich zestawów słuchawkowych, mogę powiedzieć, że niedawno kupiłem nowy kask i91 i jest bardzo wygodny… jak dotąd żadnych problemów… Obecnie używam JM BT05, który nie działa w pełni z 2018, ale w przyszłym miesiącu pojawi się nowy zestaw słuchawkowy, który będzie w pełni kompatybilny z motocyklem… Czekam z niecierpliwością na jego otrzymanie i potwierdzenie, że zrobi wszystko, co muszę zrobić… Bezpiecznej jazdy

Scott

#5 · (Edited)
Nie mogłem ustalić, która firma (Sena, UClear lub inne) produkuje Smart 21 B.

Zasugeruj zapytanie do pomocy technicznej HJC.

Jeśli Sena, to prawdopodobnie będzie dobrze - prawdopodobnie jest to coś w rodzaju 20S lub podobnego, ponieważ nie ma siatki.

Jeśli UClear, to nie będzie działać z naszymi Wings. Na podstawie deklarowanego czasu pracy baterii podejrzewam, że jest to UClear.

Zmiana tematu

Oba zestawy słuchawkowe, Wing i Twój telefon, mają oddzielne regulatory głośności dla

Telefonu (obejmuje to nawigację, asystentów cyfrowych, podcasty itp.)
I
Interkomu
I
muzyki

Podczas jazdy możesz regulować każdą kontrolkę tylko wtedy, gdy jest aktywna. Jest to szczególnie trudne w przypadku danych nawigacyjnych.

Po zatrzymaniu możesz regulować elementy sterowania Wings.
Przejdź do Ustawienia audio -> Dźwięk -> Głośność i przewijaj je.

Najlepsza praktyka dla kierowcy
W zestawie słuchawkowym ustaw telefon i muzykę na maksimum i użyj skrzydła, aby dostosować różne głośności.

Najlepsza praktyka dla pasażera
Wyreguluj telefon, interkom i muzykę w zestawie słuchawkowym w razie potrzeby, aby poradzić sobie z ustawieniami kierowcy.

Ustaw głośność interkomu

Podczas jazdy uruchom interkom. Niech pasażer nieprzerwanie mówi normalnym głosem.
Podczas gdy ona mówi, wyreguluj głośność w swoim zestawie słuchawkowym.
Następnie nieprzerwanie mówisz, a ona reguluje głośność w swoim zestawie słuchawkowym.

#7 ·
Wybrałbym 50B ze względu na możliwości siatki
Numer modelu sugeruje również nowszy model / lepszą funkcjonalność

Jeśli 50B jest częścią rodziny 50S, zbudowanej tylko dla tego kasku, nie powinno być problemów, takich jak te, które masz ze swoimi zestawami słuchawkowymi Spirit

#9 ·
Dzięki za dotychczasowe odpowiedzi, rzuciliśmy ostrożność na wiatr i po prostu zamówiliśmy kaski i komunikatory 21b i mamy nadzieję na najlepsze. Myślę, że słaba jakość dźwięku będzie prawdopodobnie na równi z Cardo Spirits, które obecnie posiadamy. Zamówiliśmy z Champion helmets w Holandii, ponieważ są one znacznie tańsze niż gdziekolwiek w Kanadzie, zapłaciliśmy za przesyłkę ekspresową, więc prawdopodobnie zostaniemy obciążeni cłem, ale kaski były tańsze o 300 dolarów każdy, a zestawy słuchawkowe o 35 dolarów każdy, więc co tam, rzucamy kostką!

#15 ·
Zakładam, że mówimy o 2018+….na środku nad atrapą zbiornika paliwa, pod przyciskiem ENTER, znajduje się przycisk AUDIO, który pozwala zmienić głośniki na zestaw słuchawkowy…
Dzięki, @Candy Red Tour DCT Airbag!

Zlokalizowałem przycisk; nacisnąłem go raz, a potem; zauważyłem, że ikona głośnika [na wyświetlaczu] zmieniła się na ikonę zestawu słuchawkowego! Po tym: To była tylko kwestia pomyślnego sparowania zestawu słuchawkowego z Wingiem! (Wymaga to kilku prób. Ale rozumiem, że jest to dość normalne w przypadku większości Wings/zestawów słuchawkowych.)

Eric P.
Reno, Nevada

#14 ·
Tylko żeby zaktualizować, otrzymaliśmy kaski i komunikację w ciągu kilku dni, uwielbiamy integrację z kaskami, a 21bs działają dobrze, tak, jakość dźwięku nie jest niesamowita, ale jest przyzwoita i lepsza niż duchy. Jedynym problemem, jaki do tej pory znaleźliśmy, jest to, że kiedy słuchamy muzyki i jeden z nas naciska, aby porozmawiać, kiedy naciskamy, aby wrócić do muzyki, wraca ona znacznie głośniej i musimy ściszyć kilka kliknięć, dziwna cecha, ale ogólnie zadowoleni z naszego wyboru.