GL1800Riders Forums banner
1 - 11 of 11 Posts

BigBob1

· Registered
1,066 Posts
Discussion starter · #1 ·
Prom Alaska opublikował swój letni rozkład jazdy na rok 2025 online.

Zniżka na motocykle jest nadal dostępna.

Nie płyną do Prince Rupert BC. Nie odbywają rejsu przez Zatokę z Bellingham WA do Whittier na Alasce. Tygodniowy prom z Bellingham będzie kursował tylko do portów w południowo-wschodniej Alasce.

Będziesz musiał wjechać do Kanady, aby dostać się do głównej części Alaski, więc potrzebujesz paszportu, braku wyroków za jazdę pod wpływem alkoholu i braku broni palnej.

Jeśli masz pytania lub potrzebujesz pomocy z ich stroną internetową, zadaj je, a postaram się pomóc.

Prom Alaska opublikowała swój letni rozkład jazdy na rok 2025 online.

Zniżka na motocykl jest nadal dostępna.

Nie płyną do Prince Rupert BC. Nie wykonują przeprawy przez Zatokę z Bellingham WA do Whittier na Alasce. Cotygodniowy prom z Bellingham będzie kursował tylko do portów na południowo-wschodniej Alasce.

Będziesz musiał wjechać do Kanady, aby dostać się do głównej części Alaski, więc potrzebujesz paszportu, żadnych wyroków za jazdę pod wpływem alkoholu i żadnej broni palnej.

Jeśli masz pytania lub potrzebujesz pomocy z ich stroną internetową, zamieść je, a postaram się pomóc.
Big bob

Bardzo dziękuję za opublikowanie tego... właśnie zaczęliśmy przyglądać się podróży w lipcu/sierpniu 2025 roku do Twojego wspaniałego stanu.

Patrząc na mapę, pokazuje ona zarówno Homer, jak i Whittier jako SC... ale wydaje się, że nie widzę promu, który łączy te dwa miasta? Czy to prawda?

Jesteśmy zainteresowani zobaczeniem obu miast i pomyśleliśmy, że prom może stanowić sposób na uniknięcie cofania się o mile.

Dziękuję za pomoc
bryon

Big bob

Wielkie dzięki za zamieszczenie tego.... właśnie zaczęliśmy przyglądać się podróży w lipcu/sierpniu 2025 roku do waszego wspaniałego stanu.

Patrząc na mapę, pokazuje ona zarówno Homer, jak i Whittier jako SC... ale wydaje mi się, że nie widzę promu, który łączy te dwa miasta? Czy to prawda?

Jesteśmy zainteresowani zobaczeniem obu miast i pomyśleliśmy, że prom może zapewnić sposób na uniknięcie cofania się o mile.

Dzięki za pomoc
bryon
Image

Zapomniałem zauważyć mapę we wcześniejszym poście.... wydaje się, że można jechać z Homer do Kodiak do Chenga do Whittier.... ale nie widzę trasy.
Dzięki
bryon

Discussion starter · #4 · (Edited)
Cześć Bryon,
Mapa jest myląca. Powinni oznaczyć kolorami możliwe trasy. Połączenie wszystkich trzech portów byłoby wyzwaniem i zajęłoby dużo czasu. To nie jest tak jak trasa SE z Bellingham do Skagway, która zatrzymuje się w każdej społeczności, a następnie wraca.

South Central to jakby dwie trasy z dwoma promami. Jest trochę nakładania się, ale niewiele. Tustumena łączy wszystkie porty na wyspie Kodiak i łańcuch Aleutów z Homerem. Następnie jest prom Aurora łączący społeczności Prince William Sound, Valdez, Cordova i Whittier.

Dla odległych obszarów najpierw sprawdzę kalendarz żeglugi i wybiorę miesiąc i port. Następnie wybieram prom, Tustumena, i zobaczę gdzie i kiedy płynie. Homer do Kodiak jest możliwe bez większych problemów.

Możesz pojechać do Homer, popłynąć promem do Kodiak i wrócić. Następnie jedziesz do Valdez i płyniesz promem wokół Prince Willian Sound.

Sugeruję, abyś zadzwonił na linię rezerwacji i sprawdził, czy mogą znaleźć trasę prowadzącą tam, gdzie chcesz się udać.

Edycja: Rezerwacje 1-800-642-0066
W zakładce powiadomień serwisowych wymienieni są wszyscy główni kierownicy terminali i numery telefonów terminali. Homer to 907-235-8449

• Like
Reactions: farmerbk
Bob
kiedy zaczną odnotowywać plany budowy i złe obszary (nie pamiętam ram czasowych z naszej podróży w 2015 roku)?

Ponieważ planujemy tę letnią wycieczkę, po prostu staramy się być w miarę przygotowani.... (i trzymać moją żonę z dala od wszystkich filmów z YouTube, gdzie wszyscy inni jeżdżą :)
Ona wciąż dodaje przystanki, a my pracujemy nad 30-dniowym harmonogramem (z 7-dniową rezerwą na wypadek, gdyby coś poszło nie tak...)

Dzięki
bryon

Discussion starter · #6 ·
Bob
kiedy zaczną odnotowywać plany budowlane i złe obszary (nie pamiętam ram czasowych z naszej podróży w 2015 roku)?

Ponieważ planujemy tę letnią wycieczkę, po prostu staramy się być w miarę przygotowani.... (i trzymać moją żonę z dala od wszystkich filmów z YouTube, gdzie wszyscy inni jeżdżą :)
Ona wciąż dodaje przystanki, a my pracujemy nad 30-dniowym harmonogramem (z 7-dniową poduszką na wypadek, gdyby coś poszło nie tak...)

Dzięki
bryon
Cześć Byron,

Czy pytasz o budowę autostrad czy system promowy?

Jeśli chodzi o autostrady, nie znam żadnej strony, która wymienia plany budowlane na lato z takim wyprzedzeniem. Wiosną sprawdziłbym:
DriveBC DriveBC
Yukon511 511 Yukon
Alaska511 Alaska 511
Pokażą one aktywne projekty z warunkami w czasie rzeczywistym i niektórymi kamerami internetowymi. Mogą wystąpić krótkie opóźnienia z flagami, ale autostrada zostanie zamknięta tylko w przypadku klęski żywiołowej, powodzi, pożaru, osuwiska błotnego lub lawiny.

Jeśli chodzi o status sezonowej konserwacji i napraw systemu promowego, nie znam żadnego kalendarza dla ogółu społeczeństwa.

Sprawdzam stronę główną podaną w pierwszym poście w sekcji powiadomień serwisowych.

Spójrz także na zakładkę Szczegóły podróży, aby zobaczyć rozkłady jazdy, a następnie kalendarz żeglugi i wybierz miesiąc, port i prom, który Cię interesuje.

Sprawdzam również w zakładce Gdzie jedziemy śledzenie statków, jest to śledzenie GPS na żywo dla każdego promu, który jest obecnie w eksploatacji. Śledzenie jest przydatne, jeśli musisz zameldować się późno w nocy w deszczu. Zanim opuścisz hotel lub kemping, sprawdź, czy prom będzie na czas.

Bob
Dzięki wielkie za odpowiedź. Miałem w głowie, że istnieje lista niektórych głównych konstrukcji... ale równie dobrze mogę się mylić. Pamiętam, że czytałem o pewnych poważnych pracach prowadzonych w okolicach Destruction Bay, które wykraczały poza zwykłą konserwację... i zostały nagłośnione.

Zamówiłem wczoraj w przedsprzedaży mój nowy Milepost... być może coś źle zapamiętałem.
Zdaję sobie sprawę, że cały system promowy jest zupełnie inny i możemy w ogóle nie korzystać z promów... wciąż opracowujemy sam harmonogram podróży.

Niewątpliwie wrócę z dodatkowymi pytaniami, gdy będziemy kontynuować planowanie... 7 lipca (wyjazd) jest tuż za rogiem :)

Discussion starter · #8 ·
Aktualizacja na stronie internetowej Alaska Marine Highways.

Z powodu uszkodzenia podmorskiego kabla światłowodowego obsługującego większość telefonów i internetu w Juneau, strona internetowa systemów promowych stanu Alaska jest niedostępna, a ich telefony mogą nie działać. Naprawa może potrwać kilka tygodni.

Zaktualizuję to, gdy tylko zostaną wydane jakieś aktualizacje.

Discussion starter · #9 ·
Aktualizacja 3-2-25 Strona internetowa Alaska Marine Highway System działa dzisiaj ponownie.

• Like
Reactions: farmerbk
Planuję podróż na Alaskę w '26 roku, na motocyklu African Twin.
Otrzymałem oficjalną odpowiedź e-mailową, że w przyszłym roku prom będzie kursował z Bellingham WA do Whittier na Alasce.

Czy ktoś ma szacunkową cenę?

Discussion starter · #11 ·
JEŚLI prom obsługuje tę trasę, cena nie będzie znana do czasu opublikowania rocznego rozkładu jazdy i cen pod koniec tego roku. Ale wydaje mi się, że szukałem tego dla niektórych jeźdźców. To było kilka lat temu, ale kosztowało to około 2800 $ w jedną stronę.

Kupujesz bilet na swój rower, w zależności od długości. Przez ostatnie kilka lat jest zniżka na rower, ale pojawia się ona dopiero później w procesie.
Bilet dla Ciebie, seniorzy otrzymują małą zniżkę
Bilet na kabinę, jeśli chcesz.
Posiłki nie są wliczone w cenę.

Jeśli masz starą kopię Milepost, mają tam podane ceny. Przepraszam, jestem w drodze, więc nie mogę sprawdzić swoich kopii.

1 - 11 of 11 Posts